FILM: Skogen som gym – 7 styrkeövningar med en stock

Hej bästa du!

Det är fredag och som vanligt laddar jag upp inför din eventuella fredagsfys med en träningsfilm – om hur du använder skogen som gym. Fredagar har alltid känts som en bra filmade eftersom jag vet att många med mig har en extra härlig känsla just på fredagar. Som ger energi och lust att träna. För mig är det som en förfest inför mer tid med familjen och andra roligheter, men just idag blir det lugnt och vila inför morgondagens halvmara. Tjejmilen 21K går för första gången och löplopp är träningsparty om något för mig, värt att spara benen inför.

Veckans film är också från något av det bästa jag vet träningsmässigt – löpning i skogen! När jag sprang där i måndags tänkte på dig utan gymkort, eller som helt enkelt föredrar utomhusträning. Hur bra redskap det finns där mitt ute i skogen, utan tillgång till ett specialdesignat utegym. Precis intill elljusspåret i Lill-Jansskogen hittade jag ett välutrustat gym i form av stockar av olika tjocklek. Perfekt att styrketräna med i kombination med en promenad eller löptur.

Skogen som gym – 7 styrkeövningar med en stock

  1. Stockpress
  2. Stockstick
  3. Stockrodd
  4. Stockhopp
  5. Sidostockhopp
  6. Stockdips
  7. Coresprint

Förslag på upplägg: Hitta ett par stockar av olika tjocklek som är lagom utmanande för lättare och tyngre övningar. Kör 45 sekunder på varje övning/för varje sida, med 15 sekunders vila eller byte till nästa övning. Upprepa 2 varv, eller 3-4 om du vill ha mer styrkefokus på din skogstur.

Lycka till om du testar detta eller annat du hittar på idag. Själv ser jag fram emot skolpromenad ihop med barnen, jobb och fredagsmys i soffan med god mat och glass. Kram och kärlek! /A

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *