Snabb, smarrig kycklingpanna – recept

När du kommer hem och magens skriker ”mat NU!”

..utan att du har någon förbestämd plan. Lösningen för mig – en snabb och smarrig kycklingpanna! Eller annat från det hemma i skåpen, som kan gifta ihop sig i en smarrig wok. Och ju fler färger desto bättre för att automatiskt få i sig både nyttigheter och tillfredsställa olika smaksinnen. Jag tänker lök som blir sådär söt och god när du steker den. Färsk broccoli som gärna ska ha lite stekyta, men behålla sitt tuggmotstånd. Knapriga nötter, krämig äggula och fetaost som smälter lätt över hela härligheten.

Igår hade jag en sådan där dag. Kom hem vid 18 efter en dag med träning, jobb på Söderkontoret, barnhämtning och ett stopp i parken. Svårt att låta bli en så härlig dag, men alla desto hungrigare när vi väl kom hem. Fick bli olika rester och plock för oss alla, bland annat denna goda kycklingpanna.

Snabb, smarrig kycklingpanna

Ingredienser:

  • 2 grillade kycklingfiléer
  • 1 msk sojasås
  • 1 litet broccolihuvud
  • 1 rödlök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 paprika
  • 5 körsbärstomater
  • 0,5 dl mandel eller cashewnötter
  • 2 ägg
  • 0,5 paket fetaost
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  1. Börja med att steka skivad rödlök och vitlök i olivolja.
  2. Dela grönsakerna och lägg i dem, kyckling, mandel och sojasås. Fräs en stund så att allt får fin stekyta.
  3. Avsluta med att smula övar fetaost och knäcka på äggen. Låt steka till önskad konsistens.
  4. Smaka av med kryddor. Servera och ät genast!

Önskar dig en fin dag!
KRAM! /A

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *