Vågar jag uttala min dröm?

Vågar jag uttala min dröm..

..utan att få ”det är ju bara att göra det” från 1000 håll? Jag tror på att följa sina visioner och hjärtat, men även på ödet och att allt har sin tid. Och i somliga perioder av livet är det bara inte läge. Kanske om du har fler än dig själv att ta hänsyn till, eller andra oavslutade mål.

Jag så mår bra av livet som på Snäckö. Nöjd i nya foppatofflor för en hundring, som är enkla att hoppa i för att snabbt ta sig ut. Livet nära naturen och familjen, långt ifrån stress och buller. Samtidigt vet jag att vardagen kommer till en idyll som denna också. Att semester alltid är semester, oavsett plats på jorden. Vet att vi måste tjäna vårt levebröd, barnen måste gå i skola och att min rastlöshet kanske kommer ikapp efter en tid.

Eller?

”Har man sagt A..” säger jag ofta och kanske behöver jag ändå höra ”det är ju bara att göra” från 1000 håll? Kanske är det mer en rädsla som håller mig tillbaka än de praktiska sakerna? Som att möjligheterna i storstan skulle sopas undan vid en flytt, trots att det kan vara precis tvärtom? Öppna upp för nya. Tankarna på att lämna Stockholm kommer allt oftare, men det finns saker att jobba på innan dess. Men jo, jag vågar uttala drömmen, utan att spika ett datum för eventuell flytt.

Barnen, ja även jag och Jonas, har byggt upp ett liv i Stockholm. Med vänner, kollegor, sport, älskvärda platser och vardagligheter, men på landet kommer vi närmare varandra. Hittar lugn och gemenskap. Småtjafset blåser lättare bort och leken kommer mer spontant.

En sväng ut på klipporna ligger nära till på en plats som Snäckö, där alla har sina intressen – gemensamma och var för sig. Bada är givet för oss alla, liksom att ”bara vara”. Prata, njuta av solen och hitta på små lekar. Barnen pysslar gärna på vid strandkanten och ritar banor med kritor på stenarna att hoppa hage i. Jonas fiskar och jag tränar eller mest njuter av det sköna. Vinden i håret, fågelkvitter, sol och ett glittrande hav.

Du känner säkert igen dig i att livet är lätt på somliga platser, men att det är lätt att romantisera under semestertider? Att stora beslut måste mogna. Tills dess tänker jag känna in livet nära naturen extra mycket under den här sommaren.

Nu är vi tillbaka i stan för en sista jobbvecka, sen börjar den riktiga semestern. Nästa vecka reser vi först till Östersund där ska jag och de 3 minsta ska bo hos min nära vän Kattis i Kännåsen medan Hugo spelar fotboll i Storsjöcuppen. Därefter åker vi vidare till Jorm, sen ännu en vecka här på Snäckö och sist men inte minst arrangerar vi Frisk & Stark Familj på Mythos Beach i Grekland. Fjäll, skärgårdsliv och Medelhavet blir alltså min sommar 2018. Ett tacksamt sätt att få distans ♥

Hur ser dina sommarplaner ut? Och har du också en dröm som gror?

KRAM! /A

6 kommentarer

 1. Jag skulle också vilja flytta till havet. Gillar stan men bo när bad och klippor i alla fall delar av året hade varit drömmen.

  1. Anna Lissjanis

   Ja – vatten över lag är mäktigt tycker jag. Och håller med om att det vore optimalt att ha råd med dubbla boende.

 2. Jag tog det steget med nästan hela min familj. 2015 flyttade vi till Åland. Jag har ända sen min man tog med mig till sin moster på Åland har jag känt något särskilt när man har åkt av båten. Hans moster dog 2013, och huset blev min mans eftersom han var den enda nära släkting kvar i livet. Vi hade radhus i Stockholm så vi började prata om vad vi skulle göra med huset och tomten på Åland. Mina två äldsta söner var på väg att flytta hemifrån och vår yngsta var 11 år. Vi började då prata om vi skulle flytta dit. Vi började vara där under längre perioder för känna hur det är att vara där då det inte var sommar. Hösten 2014 bestämde vi oss och i januari 2015 la vi ut vårt hus till salu. Vi åkte fram och tillbaka med saker och städade ur huset på Åland. Sedan gick flytten i början av juni 2015 och jag kände mig så förväntasfull när vi låste vårt radhus för sista gången. Och jag har inte ångrat det en enda gång!

  Så jag säger dröm inte utan gör det!!!

  1. Anna Lissjanis

   Annelie – wow! Tack för att du delar med dig av er otroligt inspirerande berättelse. För oss är det svårt att flytta till Åland, det krävs speciella släktband och andra regler för det, men något liknande funderar vi på till annat ställe. Det är dock bara lösa tankar (som jag ändå vågar uttala ;), men jag blir väldigt sugen när jag hör din historia. Tack snälla! <3

 3. För att flytta till Åland behövs inte några särskilda släktband. Du kan köpa eget hus men några regler är det, du kan läsa om det här: https://www.alandliving.ax/sv/boende/kopa

  Så även om det är ett stort steg så wow vilken känsla det är. Det viktigaste är nog att alla i familjen är med på det!! Vår yngsta var 100% med på det, annars hade vi inte flyttat. Han vill i dag inte flytta tillbaka till Sverige. Han stormtrivs i skolan, nu börjar han i åttan i höst.

  Det man kan göra innan är att kolla lite med jobb och så. Jag hade sökt lite jobb innan och när jag väl var boende så hade jag jobb.

  Stockholm är nära och man åker över då och då för att träffa barn, släkt och vänner eller bara för att shoppa. Men det är alltid skönt att sätta sig på båten hem. 😊

  Om ni går vidare med er dröm hör av dig om det skulle vara Åland ni hamnar på 👍😊

  1. Anna Lissjanis

   Tack snälla för pepp! Det ska jag göra <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *