Rörelseglädje! Bästa podcast om barns hälsa och långpass med dess grundare

När du jobbat flera sena kvällar i rad och plötsligt har all tid i världen att sova ut..

..ja då ställde jag klockat på 6.30 för att äntligen synka kalendern och springa långpass med Terese. Få den välbekanta rörelseglädje jag alltid har ihop med mina vänner. Förstår om du tycker jag är galen, men i morgon reser vi norröver och kommer bara mellanlanda kort i stan under sommaren, så det här var sista chansen. Sova ut har jag många dagar kvar för däremot, så nu tackade jag ja till möjligheten att springa tillräckligt lugnt och långt för att hinna uppdatera varandra om våra livs små- och storheter. Att fånga sol, vind i håret och kilometrar i benen. Det här var första långpasset efter Stockholm Marathon för mig och även om jag inte har något inplanerat långlopp vill jag behålla lättheten i löpningen.

Hela vinterhalvåret kändes det tungt att springa. Jag fokuserade mer på styrketräningen då som du kanske minns, så det var ju inte så konstigt, men nu är jag tillbaka till en lika stor längtan till löppassen som förr om åren. Allt över 12 km har jag däremot svårt att motivera mig till utan sällskap eller ett långlopp i sikte. Och egentligen behöver jag ju inte springa längre, men älskar ändå känslan under/efter långpass, även om jag kan behöva draghjälp. Jag kan verkligen rekommendera att haka på en vän om du saknar motivation och vill kombinera viktig vänskapstid med träning.

Ett nöjt after run-tryne. En hel halvmara sprang jag i skryttröjan från 2012, med förvånansvärd lätthet. Det gör mig ännu mer sugen på att hålla liv i känslan.

Bästa podcast om barns hälsa – Rörelseglädje!

Ja, podden heter så, Rörelseglädje! Terese Alvén är inte bara min vän sen bloggens begynnelse (som att det skulle vara en merit i hennes CV, haha), hon är relativt nybliven poddare. I Rörelseglädje diskuteras barns- och hela familjens hälsa ihop med inspiratörer, experter och erfarna föräldrar. Möjligen är det enda podden i Sverige med den inriktningen och av det jag hört rekommenderar jag den varmt till dig som är förälder, blivande förälder eller som på andra sätt lever när barn. Även om föräldrarna har största ansvar rör de små liven oss alla. De är ju dem vi lägger grunden till för att må bra även som vuxna, vilket påverkar hela samhället.

Under löpturen hann jag och Terese prata även om utmaningarna som förälder. När jag varit ensam med barnen under veckan och jobbat framför datorn är det svårt att motivera barnen att springa ut och leka. De gör som bekant som vi vuxna gör, inte som vi säger, men nu under sommaren får vi alla mer tid till spontan lek och rörelse tillsammans. Det jag och Milla även vill förmedla under Frisk & Stark Familj och Terese i bok- och podform. Ja och som föräldrar förstås. Jag säker på att barnen noterar glädjen vi föräldrar förmedlar, både inför/efter ett eget träningspass och det vi gör tillsammans.

I höst ser jag fram emot att bli gympaledare för Jonna och andra barn. Och grabbarna har fullt upp med sin fotboll, så det går ingen nöd på röresleutbudet i vår familj, men iPads slukar mycket tid även hemma hos oss. Helt ok ibland, det är ju 2018 och de lär sig mycket genom den också, men som sagt – när vi är lediga finns mer tid att hitta på andra saker. Är så glad över sommaren vi har framför oss.

Hoppas du får en skön söndag! Min plan är en dag med kidsen på Kampementsbadet igen. Puss! /A

Fler läs- och filmtips om barn och rörelseglädje

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *