Släpp obefogat dåligt samvete – Rörelseglädjepodden #19

Dåligt samvete..

..över det du skrek ut av ren trötthet. Eller det du inte sa. Över något du gjort. Eller inte gjort. Över att inte räcka till. Det dåligt samvetet är något vi alla har, inte minst som förälder. Det får du med dig som en ofrivillig bonus hem från BB, tillsammans med oändlig kärlek för den/de små bebisarna. En känsla att ”jag vill göra ALLT för honom/henne” blandad med rädsla att göra fel och inte räcka till. Eller så kommer det dåliga samvetet in tidigare, från dig själv eller andra under din uppväxt och din miljö. Av för många och högra krav? Vad tror du? Har du ofta dåligt samvete?

Släpp obefogat dåligt samvete – Rörelseglädjepodden #19

Ett dåligt samvete för att inte träningen hinns med, ett dåligt samvete för att barnen ser för mycket på skärm, ett dåligt samvete för att räcka till för alla barn.. Känner du igen dig? I avsnitt 19 tar vi upp vad vi får tåligt samvete över, hur vi tacklar det, samt lyfter vikten av att ge dig själv en klapp på axeln istället för att klanka ner. 

Lyssna på dagens färska avsnitt av Rörelseglädjepodden här eller där andra poddar finns, som Acast och Itunes. Du är även välkommen att ställa frågor till oss i en kommentar till det här inlägget som vi besvarar i nästa avsnitt. Tagga gärna även #rörelseglädjepodden om du skriver/publicerar något som har med den att göra. Så att vi alla kan hämta inspiration från varandra om träning, hälsa och familjeliv.

Ett faktum är dock att dåligt samvete ofta är obefogat och oftare drabbar dig som minst behöver ha det. En olustkänsla byggd på värderingar om vad som är ”rätt och fel”, men det är ju helt upp till situation och ofta grundat på väldigt lite fakta.

Lita på att dina val är bra val. Lita på att du är lika bra oavsett om ”maten är hemlagad från grunden, om barnen fått vara ute i friska luften 3 timmar varje dag eller to-do-listan är avbockad”. En reminder till oss alla, inklusive mig själv som varit bortresta hela helgen och brakat rakt in i en fullmatad jobbvecka.

KRAM och hoppas du vill lyssna på dagens avsnitt! /A

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *