Livets första gymnastiktävling – helgen ur mobilen #67

Tänk dig livets första..

..tävling i sporten du tycker är så rolig. Första gången du gör den som ett lag, med stor publik och poängsättning. Första fjärilarna i magen av nervositet, adrenalin och lyckorus över hur bra det gick. Att det till och med var så kul att du vill göra det igen.

Den här helgen tävlade Jonna i gymnastik för första gången, klubbmästerskap med GT Vikingarna. En tävling helt på skoj, där alla i gruppen var med som ett lag och alla fick pris för något. Så bra tycker jag, för visst var det jobbigt med all anspänning innan, men jag såg på barnen hur roligt de tyckte det var när de väl var igång. Och efteråt, hur stolta de var över sina pris. Lite som en gymnastikfest skulle jag beskriva det, med känslor jag hoppas planterar sig i barnen inför framtiden.

Det är också lyxigt som förälder och/eller tränare, att få känna det barnen känner – PLUS sitt eget. Det blir alltså dubbelt upp av allt. Deras nervositet och glädje, plus sin egen. Lätt att bli sentimental och hög på allt. Och jag vet av erfarenhet hur stor betydelse det här kan ha för barnen framöver. Jag tävlade själv mycket som liten, i längdskidåkning, slalom och löpning, men hade aldrig någon press från mina föräldrar eller idrottsföreningen. Nervös var jag alltid, men fick även mersmak för den starka ”jag klarade det”-känslan, även om jag ofta kom bland de sista i mål.

Kände att jag ville berätta lite extra om den här storheten och i övrigt har helgen sett ut så här:

Livets första gymnastiktävling – helgen ur mobilen #67

  • Baka muffins var Hampus uppgift till försäljning för klasskassan. I onsdags fixade han nästa hela bakandet själv, men jag hade som vanligt svårt att inte lägga mig i och hjälpte honom med glasyren. Lägger gärna upp recept framöver om du vill ha?
  • Alla Hjärtans Dag var det ju i torsdags. Mitt sätt att fira blev att hämta barnen tidigare från skolan, grädda våffelhjärtan till middag och skriva kort till mina föräldrar. Jonas hade varit bortrest, men kom hem med en fin present jag önskat mig – nya racerstavar. Visst matchar de mina skidor fint?
  • Isbad var som sagt fredagens stora händelse. Ser redan fram emot nästa gång.
  • Lördagsyoga på egen hand fick det bli, när jag inte hade tid att gå till SATS. Jag är en vanemänniska av högsta rang och riktigt längtade efter min uppmjukande yoga på lördag morgon. Så trots att det ofta tar emot att köra hemma rullade jag ut mattan för 10 minuters sträck och töj. Behöver inte vara märkvärdigare.
  • Gymnasiktävling med GT Vikingarna var ju en rolig upplevelse. Och tjejerna i vår grupp är så söta att jag smälter. Inte bara Jonna kommer och kramas och kryper upp i mitt knä, utan även de andra. Ett privilegium.
  • Fotboll och kompisar. Alla grabbarna hade fotbollsträning och matcher, men de har även hunnit leka mycket med sina vänner. Hampus hos sin klasskompis och granne sen de gick på förskolan. Och igår var först Junior och Jonnas med en kompis till ett hoppland, sen var två kompisar här.
  • Mellomys med shake mushi, glass och popcorn som säkert ca ¾ av Sverige? Vet inte varför egentligen, jo maten, men själva musiken tycker varken jag eller Jonas är särskilt bra. Tallang är mycket roligare, eller vad säger du?
  • Skidor i is”spår”. Det har smält så att Gärdet är helt grönt, förutom en stenhård 800-metersslinga i snö, med näst intill obefintliga spår. Jag har ju redan åkt ”the långpass” inför Nattvasan, men hade så mycket energi och fick ännu mer av solen. Och plötsligt hade jag åkt hela 45 varv, med kisspaus, energipåfyllnad och skidbyte hemma precis som sist. Alltså wow, vad härlig det är ute nu!

Önskar dig en strålande ny vecka nu! Och som vanligt får du gärna berätta om din egen helg i en kommentar. Det är alltid lika roligt att läsa. KRAM! /A

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *